Schiedam doet het beter dan de buren

04-06-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Dertien nieuwe Coronabesmettingen worden er vandaag in Schiedam gemeld. Dat zijn er meer dan gemiddeld in de afgelopen week.

Afgelopen zeven dagen werden er door het RIVM 66 Schiedammers geteld die een positieve Coronatest aflegden, zeg maar 9,5 per dag gemiddeld. Een week geleden stokte de teller terugkijkend op 83 infecties in totaal.

De 66 besmette Schiedammers vertegenwoordigen een cijfer 83 mensen per 100.000. In Rotterdam is dat aantal bijna dubbel zo groot, relatief, namelijk 164 besmettingen per 100.000. In Vlaardingen is het nog hoger, 182. En zelfs in Midden-Delfland, vaak een oase van rust en zorgeloosheid, zijn nu 195 mensen per 100.000 besmet. In de omgeving springt alleen Westvoorne er veel beter uit, met precies nul besmettingen in de afgelopen week. Verder moet je tot aan Voorschoten en Alblasserdam gaan om gemeenten te vinden met relatief minder besmettingen dan in Schiedam.

Er waren geen ziekenhuisopnames of overlijdensmeldingen van Schiedammers in de afgelopen 24 uur.

In Nederland als geheel worden door het RIVM vandaag 2440 nieuwe infecties gemeld, tegen 2803 gisteren. Er werd 63 mensen opgenomen, terwijl er gisteren 74 mensen in het ziekenhuis terechtkwamen vanwege hun Coronaklachten. Veertien zieken moesten voor intensieve behandeling naar de IC, vier meer dan gisteren,

Er vielen acht overledenen als gevolg van Corona te betreuren, gisteren overleden veertien mensen die besmet waren met het virus.Gerelateerd