Steeds minder Schiedammers positief in teststraat

27-05-2021 Gezond Redactie

Foto: Paul Meuldijk


SCHIEDAM - Het gaat goed met het terugdringen van het Coronavirus is Schiedam. Tenminste, voor zover dit uit de resultaten van de teststraten van de GGD Rotterdam-Rijnmond blijkt. In drie weken tijd halveerde het aantal Schiedammers dat daar positief werd getest.

Afgelopen week bleek van 127 stadgenoten na een bezoek aan een teststraat of - in een enkel geval - na een huisbezoek van een GGD-medewerker, dat zij waren besmet met Corona. Drie weken eerder lag dat aantal nog op 260.

Dat is opmerkelijk, want in de steden om ons heen is de situatie anders. Onder Vlaardingers steeg in dezelfde periode het aantal vastgestelde besmettingen - misschien wel in dezelfde teststraten, zoals die in de Fokkerstraat - met dertien procent. De situatie in Schiedam lijkt meer op die in Rotterdam, waar ook sprake was van een flinke terugloop. Maar die was met 34 procent toch flink kleiner dan hier in de stad.

Als min of meer logisch gevolg - of oorsprong - van de vermindering van het aantal infecties, liep ook het aantal tests dat door Schiedammers werd afgelegd flink terug: van 1486 drie weken geleden, naar 887 afgelopen week. Al met al daalde het percentage positieve tests op het totaal van 17,5 procent naar 14,3 procent.

Overigens bleek juist vandaag die dalende tendens in het aantal nieuwe infecties in Schiedam gekeerd. Nadat er gisteren maar zes nieuwe positieve tests te noteren vielen, waren dat er vandaag in de stad weer achttien. Voorzichtigheid blijft geboden.Gerelateerd