Stijging Coronabesmettingen Schiedam 130% in twee weken

11-11-2021 Gezond Redactie

Het aantal Coronabesmettingen in Schiedam volgt secuur de ontwikkeling in de hele regio Rijnmond; beeld: GGD


SCHIEDAM - Steeds meer Schiedammers raken besmet met het Coronavirus, zo blijkt ook uit de weekcijfers van de GGD Rotterdam-Rijnmond. Afgelopen kalenderweek waren dat er 223 onder de testen die door de gezondheidsdienst werden afgenomen.

De voorgaande week, de laatste van oktober, waren dat 147 mensen, de twee weken daarvoor steeds 97. Het gaat dan om testen die door de GGD in een van de teststraten of bij mensen thuis worden afgenomen. Van 97 naar 223 betekent een stijging van honderddertig procent.

Meer dan één op iedere vijf Schiedamse getesten bleek besmet, 21 procent om precies te zijn. In de laatste week van oktober lag dat percentage op 17,7 procent, in de week daarvoor op 14,9. 

De logische conclusie is dat ook het aantal tests hard stijgt, maar niet zo hard als het aantal besmettingen. Afgelopen week lieten 1064 Schiedammers zich testen, met name in de Fokkerstraat. In september en oktober kwamen er wekelijks meestal tussen de 600 en 700 stadgenoten voor een test naar de GGD. Gerelateerd