Categorieën

Service

Ergernis over paaltjes Lange Haven

Ergernis over paaltjes Lange Haven
Nieuws

Ergernis over paaltjes Lange Haven

  • Redactie
  • 13-02-2016
  • Nieuws
Ergernis over paaltjes Lange Haven

Foto: Rein Hendriks


SCHIEDAM - Zelfs voor politieman Rein Hendriks was het best spannend: voor de eerste keer door de paaltjes op de Lange Haven.

Wijkagent Hendriks schrijft op Twitter: "Het past echt... u kunt gewoon tussen de paaltjes door de Lange Haven op met uw auto." Sinds afgelopen week staan er aan het begin en eind van de Lange Haven verkeersplaatjes. Op een afstand van elkaar, waarover de gemiddelde automobilist zich toch eens achter zijn of haar oren krabt: past dat? 

Het past dus. Dat is juist het hele idee: personenauto's kunnen en mogen wel de haven op, alles wat groter en zwaarder is niet. Maar bij menig bewoner of bezoeker van de Lange Haven roepen de paaltjes toch ergernis op. Vragen of het wel past, onzekerheid of er wel achteruit ingestoken kan worden, voor wie van het doodlopende stukje Schie aan het eind van de Lange Haven komt en via de Markt het centrum wil verlaten. Rob van der Gaag, mediaman van Pop Up Tv en actief bij Jeneverlogies op de haven: "Het werkt inderdaad wel, qua belemmering!"