Christel Mourik nieuwe directeur Metropoolregio Rotterdam Den Haag

17-07-2021 Nieuws Redactie

Foto: MRDH


SCHIEDAM - Het dagelijks bestuur van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag heeft Christel Mourik benoemd tot secretaris-algemeen directeur van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Mourik, nu nog manager ov van de MRDH, begint op 1 september in haar nieuwe functie.

Burgemeester Marja van Bijsterveldt, die gaat over het personeel van de MRDH:  “Met Christel Mourik heeft de Metropoolregio Rotterdam Den Haag gekozen voor een energiek en inspirerend persoon. (..) Bovendien zijn wij blij dat we iemand konden kiezen uit onze eigen gelederen."Mourik heeft volgens Van Bijsterveldt als manager die ging over het openbaar vervoer in de metropoolregio  laten zien 'verschillende belangen te kunnen verenigen en mensen te kunnen binden'. "Haar jarenlange ervaring in onze regio is van grote waarde.”

Mourik stelt het 'een voorrecht' te vinden leiding te gaan geven aande MRDH. "De afgelopen jaren is de verbinding met en tussen de 23 gemeenten van de metropoolregio versterkt. Vanuit het motto Samenwerken maakt sterker hebben we belangrijke stappen gezet voor onze regio. We stelden een Groeiagenda Zuid-Holland vast voor het vernieuwen van de economie en met een transitieprogramma hielpen we het ov door de Coronacrisis. Ik zie ernaar uit om met alle bestuurders en collega’s binnen de MRDH, de 23 gemeenten, het bedrijfsleven, kennisinstellingen en andere overheden door te bouwen aan onze regio!”

Mourik volgt Wim Hoogendoorn op die per 1 augustus hoofddirecteur Personeelszaken op het ministerie van Defensie wordt.