Feest om en rond Lange Haven

08-07-2017 Nieuws Redactie

Feest om en rond Lange HavenGezellig langs de Lange Haven, zoals tijdens het Jeneverfestival

SCHIEDAM - Vandaag is het feest. Omdat de Lange Haven zo mooi is geworden na de langdurige en grondige renovatie. En wordt uitgedost met een nieuwe brug.

Van allerlei activiteiten zijn er vandaag. Met water in de hoofdrol, wat op deze dag die lekker zomers belooft te worden, niet gek is. Een waterfonteinenspektakel en voor de waaghalzen ook klussen met klauteren en klimmen, slingeren en snellen langs en over het water.

Er is lekker te eten en te drinken, er is een fototentoonstelling, een 'stoomfluitconcert', het Zakkendragersgilde geeft demonstraties en er is de naar wordt beloofd 'ludieke opening' van de Taanbrug. Kortom: het zou langs de gracht zo maar een hele gezellige dag kunnen worden.

Vanaf twaalf uur beginnen de waterspelen. Met een 'behendigheidstrail' en een touwbrug over het water. Er zijn raderbootjes, voor in het water, ook voor volwassenen. Tegen drieën wordt er een snelheidsrace gehouden. Voor wie echt eens 'over het water wil lopen': dat kan, met drijfballen.

Fotograaf Jan van der Ploeg volgde de werkzaamheden aan de Lange Haven het afgelopen jaar met zijn camera. Zijn beeldimpressie van het werk is te zien in de Havenkerk.

De Heibok van de stichting Calorische Werktuigen geeft vandaag ter hoogte van de Havenkerk twee keer een stoomfluitconcert. De officiële opening van de Taanbrug is vanavond om half acht. Daarna: straattheater, live muziek en DJ Diephuis op het bordes van de Havenkerk. Met dan het drijvende 'muzikale schouwspel van waterfonteinen' als klapper.

Om een idee te hebben van de renovatie van de Lange Haven, een klus met een budget van 12,5 miljoen euro, lees dan nog eens deze aubade van Han van der Horst.

Gerelateerd
Reacties