Jaar cel geëist tegen VVE-beheerder

07-12-2018 Nieuws Redactie

VvE De Watertoren in Schiedam is voor 57.000 euro gedupeerd door het faillissement van Admipunt.

Laatste nieuws: Volgens het OM deden 21 VvE's aangifte van verduistering; de veertien met de meeste schade zijn aan de dagvaarding toegevoegd. Het wegsluizen van geld zou in januari 2013 zijn begonnen. 

In januari 2017 was het de curator die aangifte deed. Die was aangesteld na het faillissement van Admipunt.

Uit het verslag op de website van het OM: "Uit verschillende getuigenverhoren bleek de werkwijze van het stel. Hij was geautoriseerd voor de bankrekeningen van de VvE’s, zij had de betaalpasjes van de bijbehorende rekeningen. Zij voerde ook daadwerkelijk de betalingen uit. Vaak werden vanaf de rekening van de VvE grote bedragen overgemaakt naar de rekening van het administratiekantoor onder de noemer 'spaarfonds'. In sommige gevallen werd een deel van het weggesluisde geld weer teruggestort, in andere gevallen bleef het weg. Het geld werd door de verdachten uitgegeven aan bedrijfskosten voor het administratiekantoor en gezinsuitgaven. Volgens de officier van justitie hebben beide verdachten vele grote bedragen verduisterd ten gunste van zichzelf. De officier: 'Hiermee hebben zij ernstig misbruik gemaakt van hun positie en hebben zij het vertrouwen van de VvE’s ernstig geschaad.' Beide verdachten hebben op zitting bekend."


ROTTERDAM - Een jaar cel werd er vandaag voor de Rotterdamse rechtbank geëist tegen Reinald D.,  eigenaar van een bedrijf dat VvE-beheer aanbood. Volgens de aanklager dupeerde hij dertien VvE's voor tenminste een half miljoen euro.

Dit meldt het AD. D. en zijn vrouw Anthea R. betuigden tijdens de zitting spijt. D. was met name in Vlaardingen bekend als voormalig raadslid.

Met hun administratiekantoor Admipunt verzorgden de twee diensten aan tientallen VvE's. Toen zij door wanbetaling van een klant in de financiële problemen raakten, besloot het stel het gat te dichten met geld van een VvE waarvan Admipunt over de rekening kon beschikken. Daarna werd het ene gat met het andere gedicht. Volgens de officier van justitie werden zo dertien VvE's in Rotterdam, Vlaardingen, Maassluis en Schiedam benadeeld.

Behalve een jaar cel eiste de officier een beroepsverbod van vijf jaar.

Zie ook dit artikel.Gerelateerd