Neergeschoten man is 21 en komt uit Capelle

31-05-2016 Nieuws Redactie

ROTTERDAM / SCHIEDAM - De man die gisteravond in het Prinses Beatrixpark overleed na te zijn neergeschoten door een agent, is een 21-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Bij de man is geen wapen gevonden, zo laat het Openbaar Ministerie weten.

De Rijksrecherche is onder leiding van een Rotterdamse officier van justitie een onderzoek begonnen naar de gang van zaken. Vandaag is de hele dag technisch onderzoek verricht in het park. Onder andere is een 3D-scan gemaakt van de situatie; verder is gezocht naar voorwerpen die te maken zouden kunnen hebben met het incident. Ook zijn een aantal getuigen gehoord.

Drie politiemensen kwamen oog in oog te staan met de Capellenaar toen zijn tegen achten het park in gingen na een melding van een beroving. Een man had telefonisch laten weten beroofd te zijn; daarbij zou op hem zijn geschoten. Het signalement van de berover dat de man doorgaf, leek op de man met wie de politie in het park geconfronteerd werd. Deze werd uiteindelijk door de agent neergeschoten.Gerelateerd