Nieuwe arrestatie in zaak mishandelde Schiedammer

13-01-2017 Nieuws Redactie

ROTTERDAM - De politie heeft vanmiddag in Rotterdam-West een 34-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden. Hij wordt verdacht van de zware mishandeling van een 41-jarige Schiedammer, op vrijdag 6 mei vorig jaar, na een begrafenis in een bosgebied in Bergen op Zoom.

Op 15 november werden in deze zaak al drie verdachten aangehouden. De 34-jarige man wist die dag aan zijn arrestatie te ontkomen. De politie verdenkt hem tevens van drugs- en wapenbezit. Hij zou op zijn vlucht een tas met kilo’s harddrugs en een vuurwapen op een adres hebben achtergelaten.

De eerder aangehouden verdachten zijn een 34-jarige Amsterdammer, een 26-jarige man uit Den Haag en een 46-jarige man uit Oss. De Ossenaar wordt ook verdacht van de handel in harddrugs. De Amsterdammer en de Ossenaar zitten nog vast. 

De 41-jarige Schiedammer deed bij de politie op 10 mei vanuit het ziekenhuis aangifte van zware mishandeling. Hij vertelde dat hij lid is van Outlaw Motorcycle Gang ‘No Surrender’. Hij verklaarde dat hij de vrijdag daarvoor, na de begrafenis van de vader van een clublid in Bergen op Zoom, fors was mishandeld. Clubleden namen hem in de auto mee naar een bosgebied; daar werd hij door hen meerdere keren geslagen en geschopt. Hij werd daarna thuis afgezet, waarop zijn vriendin hem naar het ziekenhuis bracht. Daar bleek dat hij verschillende ernstige verwondingen had, namelijk botbreuken in gezicht, bovenlichaam en ledematen.

Hij verklaart dat clubleden hem tijdens een bezoek in het ziekenhuis opdroegen om op sociale media te melden dat hij een motorongeluk had gehad. De politie heeft na de aangifte van de Schiedammer een verder onderzoek ingesteld. Daarbij ontstond zicht op de vier verdachten. Gerelateerd