Categorieën

Service

Oud-Gusto-MSC-directeur Han Mommaas overleden

Oud-Gusto-MSC-directeur Han Mommaas overleden
Nieuws

Oud-Gusto-MSC-directeur Han Mommaas overleden

  • Redactie
  • 18-12-2022
  • Nieuws
Oud-Gusto-MSC-directeur Han Mommaas overleden

IN MEMORIAM - Nils van Nood, directeur van Gusto-MSC, meldt het overlijden van Han Mommaas.

Mommaas was zijn voorganger. Hij stond aan het roer van het maritieme ingenieursbureau tot de zomer van 2012. Kort nadien werd Gusto uit het SBM Offshore-concern verzelfstandigd. 

Mommaas leidde bijna twintig jaar als directeur het ingenieursbureau MSC, dat in 2011 samenging met Gusto. Beide bedrijven waren toen al onderdeel van SBM. Volgens Van Nood bouwde Mommaas MSC voor een belangrijk deel op. Hij laat gisteren in de NRC weten:

"Zeer bedroefd hebben we kennisgenomen van het overlijden van onze collega-ingenieur en voormalig algemeen directeur, Han Mommaas.

Met grote dankbaarheid herdenken we Hans’ onovertroffen bijdrage aan het succes van ons bedrijf. De technologie, waarvan hij aan de wieg stond in de jaren 80, wordt tot op de dag van vandaag door ons toegepast. Ook na zijn pensionering bleef Han ons met zijn rijke ervaring adviseren. Han had een groot technisch en zakelijk inzicht en was daarom voor velen een leermeester. Zijn toewijding aan het bedrijf en aan zijn mensen maakten hem bijzonder gewaardeerd.

Han behoorde bij de eerste groep van zeven ingenieurs voortkomend uit (Werf Gusto IHC Gusto BV), die onder leiding van Jan Suyderhoud met MSC zijn begonnen op 1 februari 1977 in Sliedrecht. Han was na zijn pensionering op afstand lid van de History Group GustoMSC.

We zullen Han missen en hem nog lang herinneren.
Onze gedachten gaan uit naar Ineke, de kinderen en naaste familie."


Zie ook deze website.