Politie zit Schiedamse oplichter op de hielen

05-08-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Politie Schiedam doet veel moeite een 29-jarige Schiedammer achter slot en grendel te krijgen. Het korps rekent op een doorbraak - zodat het nu eindelijk zo ver komt. De man wordt door de politie gekoppeld aan twaalf verschillende misdrijven. Sinds 2013 zou hij actief zijn met oplichting, diefstal, verduistering en inbraak.

Begin 2015 zagen agenten hem rijden in Schiedam, meldt de politie. De dienders wilden de man aanhouden, maar na een achtervolging wist hij te ontkomen. Dankzij verschillende verblijfplaatsen in Nederland en België bleef hij uit handen van de politie. Twee keer lukte het de Schiedammer wel aan te houden, maar stelde het openbaar ministerie hem daarna op vrije voeten. Dit vanwege persoonlijke omstandigheden van de man. "Voor basisteam Schiedam geen reden om te stoppen met de onderzoeken."

Recentelijk achterhaalde het politieteam zijn verblijfplaats in Limburg, en sommeerden hem om naar het bureau te komen om verklaringen af te leggen over de verdenkingen. "Vorige week maandag kwam hij inderdaad, en is hij gehoord." De politie heeft nu twaalf dossiers opgesteld en klaarliggen met alle feiten waarvan de man verdacht wordt, inclusief  bewijslast van elk misdrijf. "Die gaan naar de rechter. Hopelijk zal hij zich daar snel moeten verantwoorden en zal het recht (eindelijk) zegevieren", zo meldt basisteam Schiedam.Gerelateerd