Recordschip onderweg naar Rotterdam

16-05-2020 Nieuws Redactie


ROTTERDAM - Zijn doop is nog maar een week of drie geleden en werd gedaan in het bijzijn van de president.

Dat was Moon Jea-in, president van Zuid-Korea. De dopeling: de HMM Algeciras, het grootste containerschip ter wereld. Het gebeurde op de werf van Daewoo in Geoje (Zuid-Korea).

Maar liefst 23.964 teu passen er in de ideale situatie op de Algeciras van de Koreaanse rederij Hyundai Merchant Marine. Een kleine twintigduizend staan er naar verwachting op als de Algeciras op 3 juni de Rotterdamse haven aandoet. Het schip is op 25 april in Qingdao begonnen aan zijn 'maidentrip'. De HMM Algeciras gaat varen in de dienst van het maritieme samenwerkingsverband The Alliance, tussen het Verre Oosten en Noord-Europa. Nog geen drie dagen later is het schip gelost en geladen en vertrekt het naar een volgende haven, zo is de planning.

Het recordschip is de eerste van in totaal twaalf extreem grote schepen die HMM besteld heeft. oor Hyundai Heavy Industries worden geleverd.

In september deed 'het grootste containerschip' ter wereld Rotterdam ook al voor het eerst aan. Dat was toennog de Gülsün van MSC. Dat schip kan maximaal 23,756 teu (een eenheid gelijk aan een 'kleine' container van 20 voet herbergen. Beide schepen, de Gülsün en de Algeciras zijn op een oor na vierhonderd meter lang.Gerelateerd