RET schroeft dienstregeling verder terug

19-03-2020 Nieuws Redactie


ROTTERDAM - De RET schroeft zijn dienstverlening verder terug. De openbaar vervoerder van Rotterdam en omstreken rekent erop vanaf maandag nog ruim de helft van zijn reguliere dienstregeling uit te voeren. 

De maatregel volgt volgens de RET 'op de scherp afgenomen vraag en oplopend verzuim onder medewerkers'. Metrovoertuigen blijven op volle lengte, zodat reizigers afstand kunnen houden. De maatregelen gelden in elk geval tot en met zondag 5 april.

Maurice Unck, algemeen directeur van de RET: “Dit zijn uitzonderlijke tijden die vragen om uitzonderlijke maatregelen. Met deze dienstregeling stemmen we ons aanbod af op de sterk afgenomen vraag en kunnen mensen die aangewezen zijn op het ov daar nog gebruik van maken. Daarnaast vangen we de uitval onder ons personeel op. Ik heb grote bewondering voor hoe zij hun werk in deze lastige omstandigheden blijven doen.”

Bussen gaan doordeweeks en zaterdag elke twintig minuten tot een half uur reden. "Kleinere busjes rijden niet meer, dat geldt ook voor STOPenGO."

De metro rijdt vanaf maandag op de lijnen B, C, D en E doordeweeks en op zaterdag elk kwartier, aangevuld met een pendel op de A-lijn tussen Graskruid en Binnenhof. Die rijdt ook elke vijftien minuten en sluit aan. Op het deel waar de lijnen samenlopen (van Rotterdam-Centraal tot Slinge en van Schiedam-Centrum naar Capelsebrug) zorgt dit voor een frequentie van 7,5 minuten.

De tram rijdt op alle lijnen elke twintig minuten. Op de trajecten tussen Laan op Zuid en Rotterdam-Centraal en van het Schiedamse Bachplein naar De Esch ontstaat hierdoor een frequentie van elke tien minuten. Lijn 20 rijdt niet.

De Fast Ferry blijft volgens de winterdienst varen. Normaliter zou op 28 maart de zomerregeling ingaan. Dat betekent dat de ferry in de weekenden nog niet gaat varen.

De RET nam al eerder maatregelen in verband met de Corona-uitbraak, zie daarvoor hier.Gerelateerd