Treinsurfer achterhaald

19-02-2018 Nieuws Redactie

DRIEBERGEN - De politie lijkt de 'treinsurfer' te pakken te hebben.

Ze laat vandaag weten proces-verbaal te hebben opgemaakt tegen een zeventienjarige jongeman uit Delft. Die zou op donderdag 30 november 2017 en op zaterdag 20 januari 2018 met een trein zijn meegereden, aan de buitenkant.

In november gebeurde dat op het baanvak Schiedam - Delft, in januari in West-Brabant. Van beide ritten zijn videobeelden op You Tube geplaatst. Op deze beelden was de man zelf onherkenbaar.

De NS en Pro Rail deden aangifte van overtreding van artikel 3 van de Spoorwegwet. De man heeft met zijn gedragingen niet alleen zichzelf en anderen in gevaar gebracht, maar er had ook gevaar op de spoorweg veroorzaakt kunnen worden. Daarnaast had de verdachte door zijn gedrag het verkeer op de spoorweg ernstig kunnen hinderen, aldus de twee instanties.

De Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid stelde een onderzoek in naar de identiteit van de man die zich op You Tube ‘The climbing dutchman’ noemt. Met gebruikmaking van onder meer camerabeelden die NS voor het onderzoek ter beschikking stelde kwam de politie de jongeman uit Delft op het spoor. 

De man werd onlangs voor een gesprek uitgenodigd op het politiebureau. Daar verscheen hij wel, maar hij wilde geen verklaring afleggen.