Trekker Westvest90-kerk onderscheiden

05-10-2018 Nieuws Redactie

Concert in de Westvest90-kerk

Nagekomen: Het was bedacht zoals hieronder aangegeven. Maar Aad Jordaans bleek vanavond niet in staat om naar het concert te komen. Burgemeester Lamers heeft Jordaans opgezocht om hem de M.C.M. de Groot-speld te overhandigen.

SCHIEDAM - Aad Jordaans heeft zojuist uit handen van burgemeester Cor Lamers de M.C.M. de Groot-speld ontvangen. Dat gebeurde voorafgaande aan het openingsconcert van het twintigste seizoen van de concertserie in de Westvest90-kerk.

Jordaans krijgt de speld op basis van zijn verdiensten voor de stad Schiedam en voor zijn inzet voor de Wetsvestkerk in het bijzonder. In 2007 werd hij op basis van zijn verdiensten voor de stad Schiedam al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Jordaans zet zich sinds 1994 in voor de stichting Westvestkerk. "Sinds de toekenning van de koninklijke onderscheiding heeft hij echter nog veel meer belangrijke initiatieven ontplooid die recht doen aan een Schiedamse onderscheiding", aldus de gemeente bij de aankondiging van de uitreiking. Jordaans was in 2007 bijvoorbeeld initiator van de restauratie van de Westvestkerk. Daarbij is zeer goed gelet op akoestiek en uitrusting, zodat de kerk momenteel een gewilde locatie is voor opnames van klassieke muziek.

Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date