Categorieën

Service

Twee steunpilaren erelid PPSC

Twee steunpilaren erelid PPSC
Sport

Twee steunpilaren erelid PPSC

  • Redactie
  • 02-01-2016
  • Sport
Twee steunpilaren erelid PPSC

Vlnr: Jan de Bruin, PPSC-voorzitter Rick Bronwasser en Aad van den Berg; foto: Rick van Houte


SCHIEDAM - Twee steunpilaren van PPSC zijn vanmiddag benoemd tot ereleden van de club. Aad van den Berg en Jan de Bruin worden zo gehuldigd voor hun buitengewone verdiensten voor de voetbalvereniging van Thurlede.

De Bruin (72) is momenteel wedstrijdsecretaris van de club; hij verzorgt dus de organisatie van de wedstrijden en vooral, zorgt dat alles zo goed mogelijk blijft verlopen als dingen toch ineens anders gaan dan gepland. Binnen de club is hij er verantwoordelijk voor dat de teams weten wanneer en waar ze moeten spelen, dat er kleedruimtes zijn, net als scheidsrechters, dat schorsingen worden verwerkt, dispensatie wordt aangevraagd en uitslagen worden doorgegeven.

De afgelopen 35, 40 jaar bekleedde hij zo ongeveer iedere functie die er binnen PPSC is. Terwijl hij dus pas op latere leeftijd bij de club binnen kwam, vanuit het bedrijfsvoetbal. Wat nou maakt dat hij al die jaren actief was? “PPSC is een club waar je je welkom voelt.” Ook als er eens meningsverschillen zijn. “Zonder wrijving geen glans hè.”

Van den Berg (64) heeft ze ook allemaal vervuld: de functies van jeugdleider, scheidsrechter, jeugdcoördinator, jeugdsecretaris en penningmeester, kantinebeheerder en accomodatiebeheerder. Als eerste verantwoordelijk voor de velden en het clubgebouw is hij nog steeds. Praktisch iedere vrijdag is hij op de club aanwezig om te overleggen over updates van installaties, vergunningen, certificaten en vernieuwingen. Bijvoorbeeld in verband met de nieuwe kleedlokalen die de club afgelopen jaar realiseerde. Een grote wens van hem voor PPSC is de aanleg van een omroepinstallatie. En waarom al die inzet - naast een baan? “Het familiegevoel hier op de club. Mijn kinderen zijn hier zo ongeveer geboren.”