Vier keer 2,5 jaar cel geëist na seksueel vernederen jongeman

03-09-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM – Tegen vier volwassenen eiste het Openbaar Ministerie vandaag 2,5 jaar cel voor het ontvoeren en op een sadistische manier vernederen van een zeventienjarige jongen uit Schiedam.

De jongen werd in april vorig jaar gedwongen om seksuele handelingen te verrichten bij zichzelf. Deze handelingen werden gefilmd. Dat gebeurde na een ontvoering, toen de jongeman na zijn werk bij een supermarkt in een auto werd getrokken, klappen kreeg en in een kelderbox anderhalf uur werd vastgehouden en vernederd.

Dit als genoegdoening voor de seksueel getinte foto’s die de jongen had van zijn verkering. De relatie met deze jonge vrouw van achttien was in het slop geraakt en de jongeman had gedreigd de beelden openbaar te maken. De achttienjarige is de dochter van een van de verdachten. Deze 39-jarige vrouw, ook uit Schiedam, wil dat de jongen die foto’s wist en ook verwijderd uit ‘de cloud’.

Het OM rekent de vrouw en drie mannen aan dat ze voor eigen rechter hebben gespeeld. Op het vasthouden en vernederen van de jongeman past volgens justitie een gevangenisstraf.

De uitspraak is over twee weken.