Vrouw als laatste verdachte schieten Boomgaardstraat aangehouden

03-03-2020 Nieuws Redactie

De gearresteerde vrouw op beeld van een bewakingscamera in de Lange Kerkstraat; foto: politie


SCHIEDAM - In het Spaanse Malaga is afgelopen zaterdag een 23-jarige vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident in de Boomgaardstraat.

Het is de vijfde verdachte die in deze zaak is gearresteerd. Op 28 december kwam bij het schieten in Schiedam-Centrum een 26-jarige man uit Rijswijk om het leven.

De aangehouden vrouw - de andere verdachten waren mannen - heeft de Spaanse nationaliteit. Volgens de politie leidde 'grondig speurwerk' naar deze verdachte. Twintig rechercheurs doen onderzoek naar de schietpartij. Haar overlevering naar Nederland is aangevraagd.

De vrouw stond samen met twee andere verdachten op beeld dat onder meer op 21 januari op tv werd vertoond. De politie vraagt ook na de aanhouding mensen die meer weten over de zaak contact op te nemen. Met name over de aanleiding voor het schieten wil de politie meer weten.

De eerste aanhouding in het onderzoek werd verricht op 14 januari. Dit betrof de 41-jarige bewoner van de woning. Woensdag 22 januari werd een tweede verdachte aangehouden, een 31-jarige man uit Den Haag. Op 12 februari hield de politie nog twee mannen aan, een 32-jarige man uit Deventer en een 37-jarige man uit Schiedam.Zij zouden de drie na het schieten hebben opgepikt met een auto. Deze mannen zijn inmiddels heengezonden, maar nog wel verdachten in het onderzoek.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date