Gymnasiasten rijden met zelfgebouwde auto

26-05-2019 Onderwijs Redactie

Foto: Aureus Bèta


SCHIEDAM - De gymnasiasten van 'het stedelijk' zijn terug van hun trip naar Brabant, waar zij hun zelfgemaakte auto presenteerden aan de jury - en keuring - van het Challengerevenement van de Shell Eco-Marathon. Dat is een wedstrijd voor auto's die duurzaam zijn, in uitvoering en bouw.

Woensdag vertrokken ze, met een groep leerlingen van veertien tot negentien jaar, met hun duurzame auto op een aanhanger, om deze in Berghem op het circuit te testen.

Aureus Bèta, zoals de groep zichzelf noemde, maakte daar vooral kennis met teams van universiteiten; er was één ander team van een middelbare school.

Aureus Bèta kwam door de technische inspectie, een check op verschillende wedstrijdregels en veiligheidseisen. Een prestatie waar het team trots op is. Zodoende kon het  rondjes maken op het circuit. Dat ging niet helemaal zoals gehoopt. "Ook al is het ze niet gelukt om de veertien ronden uit te rijden door wat technische mankementen, ze gaan meer dan voldaan en tevreden terug naar Schiedam!", zo stelt hun bericht.

Zie ook dit bericht.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date