Ontmoeting na het moeten sluiten: Siko 'on stage'

11-02-2021 Onderwijs Advertorial


VLAARDINGEN - Onderwijskoepel Siko bood gisteravond al zijn vierhonderd medewerker een verrassende theatervoorstelling. Dat gebeurde in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen, maar was toch helemaal online.

“Begin januari kreeg ik het gevoel dat we allemaal toe waren aan ontmoeting en verbinding, aan iets leuks”, vertelt Annet Dries, bestuurder van Siko, met veertien scholen in Schiedam en Vlaardingen. “We hadden de start- en kerstbijeenkomsten gemist en draaiden al weken met thuisonderwijs via beeldschermen. Ik wilde de Siko-medewerkers graag een hart onder de riem steken en ook plezier laten hebben met elkaar."

Renske Verbeek, directeur van de Stadsgehoorzaal, was direct enthousiast over het idee van Dries. "In drie weken tijd hebben we met beide teams samen het theaterprogramma Siko 'stream on stage' in elkaar gezet." Alle Siko-medewerkers ontvingen thuis een borrelbox. Om kwart voor acht gisteravond namen ze via Zoom plaats in de Stadsgehoorzaal. Zij kregen de instructie om de salontafel leeg te maken en de stembanden op te warmen. Na een gezamenlijke toast op de heropening van de scholen, ging een wervelende show van start. Er werd meegezongen met Orgel Joke, 'You never walk alone'. De winnaar van de Siko-quiz won eeuwige roem en hilarische momenten in het thuisonderwijs werden gedeeld.

Cabaretiers Richard Groenendijk, Pieter Derks en Jan-Jaap van der Wal hadden een leuke boodschap voor alle Siko-medewerkers. Met de Wannebiezz werd de polonaise door alle huiskamers ingezet. Het team van IKC Palet bleek over verrassend muzikaal talent 'on stage' te beschikken. De onderwijswethouders van de gemeentes Schiedam, Vlaardingen en Maassluis spraken via het scherm hun erkenning uit voor de enorme inzet en flexibiliteit van alle medewerkers van het onderwijs en ook van alle ouders bij het thuisonderwijs van de kinderen. “Het was een geslaagde avond vol plezier en gezelligheid, met dank aan de Stadsgehoorzaal!” aldus Annet Dries. “We kunnen er weer tegen! Samen met de kinderen gaan we in de komende maanden aan de slag om er ondanks alles een mooi schooljaar van te maken.”

Gerelateerd