Un1ek Zomerfeest voor alle kinderen

27-08-2019 Onderwijs Redactie


SCHIEDAM - Een bijzonder feest wordt morgen gevierd, op het Vlaardingse Zomerterras nog wel. Het Un1ek Zomerfeest, bedoeld voor alle kinderen van vier tot dertien uit de drie Waterwegsteden.

"We organiseren het zomerfeest dit jaar voor de vijfde keer, om met alle kinderen uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis de zomervakantie feestelijk af te sluiten", stelt bestuurder Claudia Doesburg van de scholenkoepel. "We weten dat sommige kinderen in de zomer soms niet op vakantie kunnen gaan en dan duurt zo’n zomervakantie best lang."

Er is op het Un1ek Zomerfeest van alles te doen: leuke, sportieve, creatieve en muzikale activiteiten, aldus de organisatie. Denk aan een stormbaan, een pannakooi en boks- en djembéworkshops. Kinderen kunnen ook knutselen en verven, springen op een springkussen, gamen in de gamebus en lasergamen, techniekproefjes doen, koekjes versieren, picknicken, nagels pimpen, schminken en haarvlechten. "We gaan dansen op het Un1ek-lied en we trakteren, want we bestaan vijf jaar", aldus Un1ek. De kinderen kunnen  poffertjes eten. Alles op basis van de strippenkaart die ze bij binnenkomst ontvangen.

Scholenkoepel Un1ek organiseert de feestelijke dag niet alleen. In Vlaardingen in Beweging, Clubfit, Stichting Aanzet, Jogg, de Technetkring NWN, Minters vindt het partners, net als in Albert Hein en Tosti-Tent, die zorgen voor gezond lekkers. Ook verschillende partijen die voor de Un1ek-scholen naschoolse activiteiten aanbieden, organiseren mee. Dat geldt ook voor het Zomerterras zelf.

Alle medewerkers van het Un1ek-servicebureau werken, samen met vrijwilligers, morgen om voor en met de kinderen een mooi feest te bouwen, aldus Doesburg.

Het feest is gratis bij te wonen van een tot vijf, op het terrein van het Zomerterras aan de Vlaardingse Hof / Oranjepark. Aan volwassenen wordt gevraagd de kinderen te begeleiden.

Met het zomerfeest is het nog niet gedaan. Vrijdag is er op het Zomerterrasterrein kinderdisco, tussen zeven en half negen 's avonds uiteraard.

Un1ek heeft vijf scholen voor (speciaal) basisonderwijs in Vlaardingen en Maassluis. Verder telt de groep elf integrale kindcentra voor onderwijs en opvang voor kinderen van nul tot dertien, waaronder IKC Kethel. Ook een kindcentrum voor kleinschalige babyopvang en een sport outdoor BSO maken deel uit van de koepel.Gerelateerd