Categorieën

Service

Gele én oranje shirts in clinic

Gele én oranje shirts in clinic
Sport

Gele én oranje shirts in clinic

  • Redactie
  • 25-06-2015
  • Sport
Gele én oranje shirts in clinic

Asvion-voorzitster Patricia Bokx en Spirit-voorzitter René van der Klink

HOCKEY - Asvion bood haar recreanten een clinic aan, waarop de recreanten van Spirit ook van harte welkom waren. Vanavond dus spelers in gele én oranje shirts op het veld bij Thurlede.

Komend seizoen bestaan de clubs nog afzonderlijk, maar vooruitlopend op de fusie worden verscheidene activiteiten al gezamenlijk opgepakt. Zo zal het eerste herenteam van Spirit komend seizoen als voornaamste prestatieteam bij de heren gezien worden en zal het eerste herenteam van Asvion het accent krijgen van opleidingsteam voor de talentvolle jeugd. Bij de jeugd worden komend seizoen al teams samengevoegd, als de verenigingen afzonderlijk niet voldoende spelers hebben om teams op de been te brengen.

De clinic werd gegeven door de vier tophockeyers Bas Campbell (HCR), Timmo Kranstauber (HCR), Floris Bakker (SCHC) en Johannes Mooij (Amsterdam) namens 'Bovelander & Bovelander'.

Gisteren speelde het eerste damesteam van Spirit een oefenwedstrijd tegen het Nederlands 40 team, dat vorig jaar tweede werd op het wereldkampioenschap voor die leeftijdsklasse. De veterinnen lieten zien dat het leeftijdsverschil met de Spirit-dames door hun surplus aan inzicht en techniek meer dan goed gemaakt kan worden. Zij lieten Spirit dames 1 met 6-1 kansloos. Het was een interessante en leerzame demonstratie van 'tikkie-takkie' hockey.