Nexus sluit seizoen in stijl af

• 28-05-2017
KORFBAL - Nexus sloot gisteren het seizoen in stijl af. De laatste wedstrijd tegen DSO uit Klundert werd met  15-12 gewonnen.

De Schiedamse korfballers schoten uit de startblokken door heel snel een voorsprong te nemen van  5-0. Met name door doelpunten van Suthes Balasooriyan en Juliette van Schie.

Hierna begonnen de gasten ook beter te korfballen en vielen de doelpunten ook aan die kant. De rust viel met een 8-3 voorspong, mede door een vrije bal van Noah Poppelier en een one-hander van Wilfred Koppe.

De tweede helft begon zeer stroef voor Nexus. DSO kwam met veel inzet en goede acties tot 10-9 terug. Nexus schrok na een kwartier wakker: met een ver afstandsschot schoot Lisa Stouten raak en met een mooie doorloper maakte Dionne van Dijk het twaalfde punt voor Nexus. Met een schot van Suthes Balasooriyan werd het 13-11.

Tot slot kreeg Nick Pak na zijn laatste doelpunt nog een afscheidswissel van Erik Speijer. Eindstand 15-12.

Vorige week stelde Nexus al een plaatsje in de Tweede Klasse volgend seizoen veilig. In de zaal promoveert het team naar de Tweede Klasse.