Nieuw jeugdbestuur voor SVV

17-06-2021 Sport Redactie

Foto: Marijn Koning (links) en Henny Idema


VOETBAL - Het nieuwe jeugdbestuur van SVV bestaat uit Henny Idema en Marijn Koning.

Henny Idema (58) werd in 1969 lid van SVV en is al vele jaren actief als vrijwilliger voor de rood-groenen. Momenteel is hij leider en trainer van het G-team. Hij heeft ook enige jaren gevoetbald bij GSS en SFC. 

Martijn Koning, zoon van voorzitter Pim Koning, is met voetballen begonnen bij VVK, dat samen met SC Spaland in 2013 samenging tot vv Kethel Spaland. Hij is nu bijna 27 jaar. Vorig jaar stapte hij over naar SVV en kwam bij zaterdag 1 terecht. Ook komend seizoen maakt hij deel uit van de zaterdagselectie.

"Wij hebben als bestuur beiden benaderd met het verzoek of zij een jeugdbestuur wilden gaan vormen. Dat hebben we jaren niet gehad. Zij zijn hier met enthousiasme en gedrevenheid ingestapt", zegt Pim Koning.

"Wij willen de jeugd, ondanks dat deze geslonken zal zijn, weer op de kaart te zetten. Het is moeilijk te zeggen hoeveel jeugdleden wij nu hebben. We zijn dit momenteel aan het inventariseren. De bedoeling is een nieuwe weg in te slaan en niet een vereniging binnen een vereniging te hebben", aldus de voorzitter van SVV. "Rondom het complex wordt voldoende gebouwd en daar hopen wij leden uit te putten, zowel voor de jeugd als voor de senioren. Bovendien komt er een nieuwe voetbalschool en gaan wij met walking football van start. Tevens staat op de rol een G-toernooi te organiseren. Wij zien de toekomst van SVV met perspectief tegemoet", zo besluit Pim Koning.Gerelateerd