Pieter hoopt in Tokio op tafeltennismaatje Britt

25-03-2021 Sport Redactie

Pieter van den Hoogenband heeft het 'geheime wapen' Eerland er graag bij; foto: NOC-NSF


TAFELTENNIS - Chef de mission Pieter van den Hoogenband hoopt vurig dat sportkoepel NOC-NSF besluit dat Britt Eerland mag tafeltennissen op de Olympische Spelen in Tokio. Niet alleen omdat de meervoudig voormalig Olympisch kampioen dan ook van deze sport een vertegenwoordiger in zijn ploeg heeft zitten, maar ook omdat hij in Eerland een 'geheim wapen' ziet in het atletenhotel.

"Britt heeft een olympische nominatie op zak. Haar kwalificatie is nog niet officieel, maar we hopen natuurlijk dat ze meegaat", zegt Van den Hoogenband op de website TeamNL. "Dat zou betekenen dat we een Nederlandse vertegenwoordiger in weer een andere sport hebben en dat is natuurlijk hartstikke mooi. Helemaal omdat Britt straks in Tokio ook ons geheime wapen is in de TeamNL-lounge. In Rio was het zo fijn om tijdens een verloren momentje even de tafeltennistafel op te zoeken en Britt uit te dagen. Daarin had zij de grootste lol en het bleek ook een soort teambuilding te zijn voor de sporters. Dus we hopen van harte dat we dat in Tokio kunnen herhalen."

Britt Eerland won vorige week haar groep op het olympisch kwalificatietoernooi in Doha en daarmee een nominatie voor de spelen. Maar dat betekent nog niet dat ze zeker is van 'Tokio'. De NOC-NSF stelt als extra eis een plek in de wereldranglijst bij de beste zestien, als er niet meer dan twee speelsters per land op de lijst staan. Daartoe moet ze nog twee plekjes stijgen, want ze staat achttiende. Door goede resultaten op toernooien in de komende maanden kan zij de punten verdienen om op de wereldranglijst te stijgen.Gerelateerd