'Zit je rond deze tijd, net als ieder jaar, met je handen in het haar?'

13-11-2018 Uit Redactie

 
MADRID - Zit je rond deze tijd, net als ieder jaar, met je handen in het haar?

Heb je geen inspiratie voor een Sintgedicht? Voor vrouw, zoon, dochter, neef en/of nicht?

Dan is hulp nu nabij! Want dat gedicht schrijven wij!

Het enige dat jij hoeft te doen, is ons info geven en wat poen.

Dat gaat online, makkelijk en snel. Binnen vijf dagen trekken wij dan weer aan de bel.

Voor vijf euro heb je een gedicht op maat, zodat jij er bij de familie weer goed op staat!

En voor een paar extra knaken, kan de Sint er zelfs een videoboodschap van maken!

De opbrengst gaat naar het goede doel. Geeft dat niet een extra fijn gevoel?

Met jouw bijdrage help je CJV De Vonk. Zo kunnen zij werken aan een fris geverfd thuishonk.

En daarmee zijn heel veel Schiedamse kindjes blij. Net als jij!

Maar let op! Wil je niet met lege handen komen te staan? Vraag dan voor 27 november je Sintgedicht aan!

Oftewel: wie dit jaar geen inspiratie, tijd of zin heeft om zelf een Sintgedicht te schrijven, kan terecht bij de dames van Ladies’ Circle Schiedam. Zij rijmen voor een kleine financiële bijdrage een Sintgedicht op maat. De opbrengst komt ten goede aan CJV De Vonk. De jeugdvereniging wil met het geld het interieur van hun pand aan de Lange Haven een opfrisbeurt geven.

Voor vijf euro ontvang maken de dames een gedicht op maat van twintig regels. Het rijm komt dan per e-mail thuis. Wie liever een gedicht via de post ontvangt, betaalt €2,50 extra. "Maar wie écht indruk wil maken, betaalt € 12,50", aldus de assistentes van de Sint. "Voor dit bedrag leest de Sint vanuit het Sinterklaaspaleis in Schiedam het gedicht in hoogsteigen persoon voor via een videoboodschap." Schiedammers en anderen die graag gebruikmaken van dit aanbod kunnen hun vraag hier aandragen. 

CJV De Vonk is al sinds 1886 een begrip in Schiedam. De vrijwilligers van de christelijke jeugdvereniging organiseren activiteiten voor Schiedamse kinderen en jongeren, zoals een wekelijkse jeugdclub, een maandelijkse kinderdisco, jaarlijkse zomerkampen en dart- en feestavonden. De vereniging telt zo’n 250 leden. Hun thuishonk 'De Vonk' aan de Lange Haven is afgelopen jaar aan de buitenkant opgeknapt. De komende tijd wordt ook de binnenkant opgefrist. Hiervoor zullen de dames van de Ladies’ Circle naast het ophalen van geld ook de handen uit de mouwen steken.

Ladies’ Circle Schiedam (LC04) is een serviceclub voor vrouwen tot en met 45 jaar, van huisvrouw tot huisars. De leden zetten zich in voor ondersteuning van goede doelen. Gerelateerd