De Kroepoekfabriek viert vijfde verjaardag

09-09-2016 Uit Redactie

The Kik feliciteert De Kroepoekfabriek

VLAARDINGEN - De Kroepoekfabriek viert volgende week een verjaardagsfeestje. Artiesten die in de vijf jaar van het bestaan op het podium stapten, feliciteren De Kroepoekfabriek met dit heuglijk feit. En sommige zetten ook dezer dagen voet op het poidum.

The Kik, Dotan, De Likt, Anneke van Giersbergen, Mister and Mississippi, Sunday Sun, Friends of the Family, Def P, Mister & Mississippi, De Kraaien, Navarone, Sunday Sun, New Cool Collective, Tim Vantol, Lange Frans, Gerson Main, HeavyLight, Splendid, Bettie Serveert en My Baby (een prijs voor wie ze allemaal kent!) waren de afgelopen vijf jaar te zien en horen op het podium aan de Vlaardingse Wilhelminahaven. De Kroepoekfabriek (KF voor vast bezoekers) is erg blij met al hun felicitaties. Een compilatie te vinden op deze site. 

De KF viert het vijfjarig bestaan op  16 en 17 september met veel live muziek: met Broederliefde op vrijdag en op zaterdag de lokale bands C.C. Grand, Silver Pockets Full, Petrol, Abby Lies en Sjoerd van den Boogert. Zaterdagavond is het de beurt aan Dewolff, 'een driekoppig rock ‘n rollmonster uit het Diepe Zuiden van Nederland' en volgens het affiche een 'stronteigenwijze en snoeihard rockende jonge band', met inmiddels zes studioplaten en een liveplaat op zak. "Dewolff live meemaken is een avontuur dat je niet snel vergeet: onuitputtelijke energie, grandioos muzikantschap, grenzeloos enthousiasme en een speel-alsof-het-je-laatste-show-is-mentaliteit."

Ter ere van de vijfde verjaardag wordt op zaterdag ook een jubileumboek gepresenteerd. Het fotoboek, 'VIJF' getiteld, is een ode aan vijf jaar KF. Op 17 september is er bovendien een preview te zien van de expositie die hoort bij het boek. Dat komt namelijk niet alleen; een selectie van de foto’s uit het boek zal te zien zijn als expositie. Een deel hiervan is vanaf dinsdag 20 september te bewonderen in grandcafé/restaurant Berlijn, aan de Westhavenkade in Vlaardingen en daarna, in oktober, tijdens het Fotofestival Schiedam. Gerelateerd