Categorieën

Service

De rode loper uit voor de Waag

De rode loper uit voor de Waag
Uit

De rode loper uit voor de Waag

  • Han van der Horst
  • 08-08-2016
  • Uit
De rode loper uit voor de Waag

Baan de weg naar de Schiedamse toeristeninformatie, zoals in Rotterdam, zegt Han

COLUMN - Het nieuwe VVV van Schiedam in de Waag, ligt nu al een paar weken een sieraad te zijn, zo'n beetje aan de Grote Markt. Toch schijnt de staf nog niet helemaal tevreden te zijn. Hun kantoor valt niet genoeg op en daarom willen zij iets speciaals bedenken voor de buitenruimte, de stoep voor de deur.

Misschien weet ik iets. Afgelopen zaterdag liep ik over de Coolsingel en daar was ter hoogte van de HBU-bank een rode loper uitgelegd. “Zou er een ontvangst zijn of een première?”, vroeg ik mij af. De loper leidde naar de achterkant van het Schielandhuis dat een heel stuk binnen de rooilijn is gebouwd. Toen zag ik dat op de loper met grote letters geschreven stond “Rotterdam, Tourist Information”.

Eenvoud is het kenmerk van het ware. Leg de rode loper uit voor mensen die onze stad komen bezoeken. Schrijf er “Schiedam tourist information” op en datzelfde ook nog eens in Chinese lettertekens. Dat is chique tegenwoordig.

Je snoert dan meteen alle stedelijke beroepszwartkijkers de mond met hun gemopper dat I-punt veel te groot staat aangegeven en VVV te klein.