Evelyne Janssen voor even directeur van het museum

09-06-2017 Uit Redactie

Evelyne Janssen voor even directeur van het museumEvelyne Janssen, dochter van Pierre en beeldend kunstenaar; foto: Stedelijk Museum Schiedam

SCHIEDAM - Evelyne Janssen treedt in de voetsporen van haar vader Pierre. Op zaterdag 24 en zondag 25 juni neemt zij waar als directeur van het Stedelijk Museum Schiedam.

Napraten over een tentoonstelling? Of delen in de voorpret? Misschien is dat wel even leuk als het bezoek zelf. Nog leuker wordt het als je dat kunt doen met Evelyne Janssen, beeldend kunstenaar en dochter van voormalige conservater vader Pierre. Evelyne zal genoemd weekend makkelijk te vinden zijn voor bezoekers van het museum. Tussen elf en vijf kan ieder langskomen en dan ook een minitentoonstelling van haar bekijken. Of om net die vraag te stellen die al lang brandde op de tong. Het natafelen met Evelyne Janssen combineert perfect met een bezoek aan de tentoonstelling Pierre Janssen - In de greep van de kunst, aldus de museumorganisatie.

Evelyne ging altijd met haar vader mee naar tentoonstellingen en besloot al vroeg dat ze beeldend kunstenaar wilde worden. Ze gebruikt vaak speelgoed waarmee ze in haar miniatuurwereld verhalen vertelt. Haar minitentoonstelling bestaat niet alleen uit eigen werk. Ze presenteert ook twee kunstenaars met wie zij zich verwant voelt: Herman Helle en Lidy Jacobs.

Het tijdelijk bureau van Evelyne Janssen in het museum, is gratis toegankelijk. Haar directeurschap past in de reeks waarbij een buitenstaander tijdelijk op de directeursstoel zit. Museumdirecteur Deirdre Carasso kon het niet laten en nam een weekend vrij. Eerder was kunstenaar Jacques Tange tijdens haar vakantie directeur.Gerelateerd
Reacties
Bedrijven Alle bedrijven »


Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date