Honden uit west gezocht voor foto- en verhalenproject

28-01-2021 Uit Redactie

Foto: Bob Goedewaagen


SCHIEDAM - Hondenbezitters uit de verschillende subwijken van Schiedam-West met elkaar verbinden, nog meer dan wellicht nu al het geval is. Dat is het doel van Schiedamse Honden, een fotoproject van Bob Goedewaagen en Roos Knoppert.

De twee zetten tot dusver een Facebookpagina op rond Schiedamse Honden (zie hier) en willen ook graag een expositie op touw zetten met foto's van verschillende honden uit de buurt. Daarin zou ook de rol van de hond in de gezinnenn waarin ze wonen aan bod moeten komen.

Fotograaf Bob Goedewaagen zette eerder honden uit Rotterdam-Charlois op beeld, zie hier. Ditmaal werkt hij samen met vormgeefster Roos Knoppert, die de hondenbezitters aan de tand voelt over wat hun hond in deze speciale tijden van Corona voor hen betekent. Zo willen beiden op een positieve manier aandacht vestigen op de honden uit de buurt en de individuele verhalen van de baasjes achter de hond blootleggen.

De twee kunstenaars willen daarom in contact komen met hondenbezitters uit Schiedam-West, die een bijzonder verhaal over hun huisdier te vertellen hebben. Dat gebeurt in principe online. De honden worden in een fotografiestudio in Schiedam-West op de foto gezet. De interviews worden samengevat tot korte verhalen die terugkomen in de expositie en op de sociale media. Met het oog op diversiteit van de verhalen wordt er uit alle aanmeldingen een selectie gemaakt.

Mensen die mee willen doen kunnen - als de honden dat ook willen, contract nemen met Mooi Werk, dat het project faciliteert. Een mailtje naar E: margo@stichtingmooiwerk.nl volstaat, met vermelding van naam, adres, en een korte omschrijving met foto van hond en baasje.Gerelateerd