Nieuwe dirigent en artistiek leider voor Rijnmondband

17-10-2019 Uit Redactie

Anno Appelo


SCHIEDAM - De Rijnmondband heeft een nieuwe dirigent en een nieuwe artistiek leider. Anno Appelo dirigeert voortaan de band, Marcel van Raaij (oud-dirigent tussen 1999 en 2014) gaat de Rijnmondband artistiek proberen op een hoger niveau te krijgen.

Anno Appelo begon zijn muzikale carrière als slagwerker. Op het Rotterdams Conservatorium studeerde hij Slagwerk en directie. Anno is als slagwerker onder meer werkzaam geweest bij het Nederlands Balletorkest. Sindsdien is Appelo voornamelijk werkzaam voor brassbands, onder meer bij het Brabantse Altena Brass. Met zijn uitgebreide ervaring in de brassbandwereld zal hij de Rijnmondband helpen naar een hoger muzikaal niveau, zo verwacht de Rijnmondband.

Naast een nieuwe dirigent kreeg de show- & marchingband ook een nieuwe artistiek leider: Marcel van Raaij. Die zal zich bezighouden met de artistieke koers van de vereniging en de samenhang tussen de muzikale en visuele instructie verzorgen..

De Rijnmondband zegt erg blij te zijn met de komst van de twee,  die samen met slagwerk instructeur Dennis Smits het artistiek team van de band gaan vormen. De showinstructie is in handen van Erwin de Jong, Pim van Kan, Patrick Voshol en Marije Scholl-Gelderblom.


Gerelateerd