Sint Radboud: herstart met hindernissen

19-06-2020 Uit Redactie


SCHIEDAM – Muziekvereniging Sint Radboud heeft afgelopen dinsdag voor het eerst weer samen gespeeld. Tenminste; de helft van het orkest oefende in verenigingsgebouw De Noord in Kethel.

Dat leverde naar verluidt een hoop plezier op. Voor het eerst in drie maanden ontmoetten de meeste muzikanten elkaar weer. En dat ‘de derde helft’ moest ontbreken, alla, daar kwamen ze wel overheen.

Behalve het kortwieken van het orkest – de andere helft van Sint Radboud, dat meer dan dertig muzikanten kent, oefent komende dinsdag - en het schrappen van het biertje achteraf, waren er nog enkele opvallende elementen op deze eerste oefensessie. Zoals het eenrichtingsverkeer in de zaal, en een ‘spuug’bakje bij het instrument. En natuurlijk de ruime afstand die werd genomen, van twee meter, zo was de bedoeling. Een en ander volgens een protocol dat door de Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie (KNMO) in samenspraak met de rijksoverheid is opgesteld.

Overigens was de scheiding tussen de twee groepen zo gemaakt dat op beide avonden alle instrumenten vertegenwoordigd waren, en er dus met een volledige bezetting genoeg ‘muziek’ uit het halve orkest kwam.

Sint Radboud is ook in overleg met de Jacobuskerk – gelegen tegenover De Noord – om te kijken of daar gerepeteerd kan worden. De leden van Sint Radboud was ieder gevraagd of zij konden instemmen met deze manier van hervatten van het samenspel, want dat was wel een echte voorwaarde, zo vond de muziekvereniging. Enkele leden besloten vooralsnog voor de zekerheid nog niet mee te doen op de eerste oefenavonden.

Ook het Leerlingenorkest van Sint Radboud is weer begonnen, in zijn geheel, want geen dertig jonge muzikanten groot. Een de ‘samenspelgroep’ is weer begonnen.

Alleen voor de zangers van Sint Radboud is het nog even volhouden; rond samen zingen leven er nog te veel onduidelijkheden, zodat het Promskoor voorlopig nog ‘online’ oefent.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date