Wenneker Cinema heropent 'in kleine bezetting'

14-06-2020 Uit Redactie


SCHIEDAM - De deuren van Wenneker Cinema gaan op 2 juli weer open. Het bestuur van Wenneker Cinema besloot daar eerder deze week toe. Het zal gaan om een heropening 'in kleine bezetting'.

"Met inachtneming van de afstandsregels en met speciale hygiënemaatregelen, vinden vanaf donderdag 2 juli vier avondvoorstellingen per week in de grote zaal plaats", zo kondigt het bestuur aan. Het betref de woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond. De films die in maart en april geprogrammeerd stonden, staan als eerst op het programma.

Vanaf donderdag 6 augustus wordt het programma - zoals het zich nu laat aanzien - uitgebreid naar acht avondvoorstellingen per week, verdeeld over beide zalen. Matinees worden weer geprogrammeerd vanaf september.

Het filmhuis zal het nieuwe programma binnenkort bekendmaken. "Kaarten zijn vanaf dat moment (uitsluitend) online te koop." De kassa in het Wennekerpand blijft voorlopig gesloten.

"Wenneker Cinema houdt zich aan de protocollen voor bioscopen en horeca die zijn goedgekeurd door de overheid en doet er alles aan om bezoekers een fijn bezoek te bezorgen." In de grote zaal zal met inachtneming van die regels plek zijn voor zestig bezoekers, in de kleine zaal zijn achttien stoelen te gebruiken.

Speciaal voor alle gezinnen die dit jaar niet of beperkt met vakantie gaan, biedt Wenneker Cinema vanaf 18 juli een serie kindervoorstellingen in de zomervakantie.Gerelateerd