Mondkapjesleverancier opent winkel op West-Kruiskade

02-05-2020 Winkelen Redactie

Foto: facebook West-Kruiskade


ROTTERDAM - De 'Schiedamse leverancier van mondkapjes', waarover afgelopen week in de politiek en media zo veel te doen was, krijgt een gezicht. En een etalage.

Het AD wist eergisteren te melden dat het ging om het bedrijf Ostrichoo, gevestigd op Vijfsluizen. Nu blijkt Ostrichoo een winkel te openen in Rotterdam.

Het wordt een pop-up winkel: het assortiment is momenteel zeer gevraagd, maar behalve de handelsfirma hoopt bijna iedereen dat de poupulariteit van het aanbod van de winkel niet lang aan zal houden. Mondkapjes dus.

Op de West-Kruiskade heeft het Schiedamse bedrijf een pand gehuurd, op nummer 51. Er is gewerkt om het pand, dat meer dan een jaar leeg heeft gestaan, geschikt te maken voor de winkl.

Het wordt de eerste winkel van Ostrichoo, dat vooral een import- en handelsbedrijf is. De onderneming verkoopt ook via internet. De 'offline winkel' is vandaag open gegaan.

Het aanbod: een mondkapje in de eenvoudigste vorm vanaf een euro, en duurder dan een paar euro wordt het niet.

Ostrichoo importeert de beschermingsmiddelen in China. Directeur Michael Hu heeft wortels en goede connecties in de land. Normaliter richt zijn bedrijf zich op de in- en verkoop van fietsen, maar toen de Coronacrisis uitbrak besloot Hu dat zijn handelswaar aan te passen.

Op Vijfsluizen heeft hij naar eigen zeggen miljoenen kapjes liggen, en ook in Dordrecht heeft hij een magazijn. Daar is het een drukte van belang, want de omzetten zijn groot: wekelijks zou Ostrichoo nu twee miljoen mondkapjes verhandelen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date