Wat is er te doen aan de ergernis die afvalhufters oproepen?

05-06-2021 Wonen Redactie


SCHIEDAM - Burenruzie zouden we het vroeger noemen, nu heet het afvalergernis. Aan de Snelliussingel liep het buitenzetten van tenminste twee bankstellen knetterend uit de hand. Waarbij het altijd de vraag blijft of oplopende emoties de situatie veranderen.

Eerst was er voormalig wethouder Alexander van Steenderen, bewoner van de Buys Ballotsingel die op weg naar huis op de Snelliussingel zag hoe een groepje mannen de bankstellen naar buiten werkte. Dat ging er nogal ruw aan toe, en Van Steenderen besloot de mannen aan te spreken. "Heb je wel een afspraak doorvoor?", vroeg hij de mannen. Die leken hem echter niet te begrijpen, hij maakte eruit op dat ze waarschijnlijk Pools spraken. 

Later meldde zich een oudere man - 'misschien wel de huisbaas', zo dacht Van Steenderen - die bevestigde dat er een afspraak met Irado was gemaakt. De nieuwsgierige passant besloot een paar foto's te maken, maar dat viel niet in goede aarde. "Waarom fotografeer je niet eerst alle troep. Pas als alles schoon is moet je mij aangespreken" kreeg Van Steenderen naar eigen zeggen toegebeten.

Een man van een paar huizen verderop meldde zich ook in het gesprek. Dat werd steeds heftiger, de verwensingen waren niet van de lucht. De buurman besloot Irado te bellen, zonder resultaat. Van Steenderen bedacht dat het een goed idee zou zijn de Lichtblauwe Brigade te verwittigen en deed dat met onderstaande tweet.Gerelateerd