Zo zit dat met: herfstbladeren op straat

24-10-2020 Wonen Advertorial


SCHIEDAM - Het is herfst, en dat hebben we de afgelopen dagen gemerkt! Het is weer langer donker buiten en de blaadjes aan de bomen verkleuren groen, naar geel, naar bruin. En met een flinke wind vallen de bladeren ook weer van de bomen, en komen ze vaak op de straten terecht. Helaas kunnen natte bladeren weleens voor gladheid zorgen. Irado zorgt ervoor dat deze bladeren weer netjes opgeruimd worden.

Help je een handje mee?

Irado plaatst vanaf volgende week weer op dertig verschillende plekken verspreid over Schiedam bladkorven. Dit doen we in straten met gemeentelijke bomen. Bewoners ervaren vaak overlast als bladeren van gemeentelijke bomen op straat of in de (voor)tuinen waaien. Buurtbewoners kunnen het blad dat op straat of in de tuinen ligt, zelf in de bladkorven gooien. Deze korven worden vervolgens door Irado geleegd. De bladkorven blijven staan tot december. Let wel op: de bladkorven zijn alleen bestemd voor de gevallen bladeren. Tuinafval en ander afval kan niet in de bladkorven worden weggegooid!

Stoepen en fietspaden

Naast het plaatsen van bladkorven zet Irado ook bladblazers en veegwagens in. Daarmee zorgt het bedrijf dat de stoepen en fietspaden goed begaanbaar blijven. Met de bladblazers worden de bladeren naar het midden van de weg geblazen, waarna ze door de veegwagen worden opgeveegd. Doordat de bomen in deze tijd van het jaar meer bladeren verliezen, zal je deze ploegen dus vaker zien of horen. Door het plaatsen van bladkorven en het inzetten van de veegploegen zorgen we er samen voor dat de paden in Schiedam veilig blijven!

Zie ook de site van Irado.

Gerelateerd