Excelsior'20 kan weinig met gelijkspel

• 21-05-2022

VOETBAL - De spelers van Excelsior'20 stapten vandaag licht teleurgesteld van het veld, na het 1-1 gelijke spel tegen Egelantiers Boys. De club van Thurlede kwam na ruim een half uur spelen op 1-0, Egelantiers Boys maakte een kwartier voor tijd 'tegen de verhouding in' gelijk. Het puntverlies helpt Excelsior'20 niet verder in de strijd om de vierde plaats in de Vierde Klasse G.

Lijstaanvoerder Victoria'04 won nipt (1-0) van SVV en houdt zo Hermes-DVS van zich af. De lichtblauwen staan met nog twee wedstrijden te gaan nu met vijf punten achterstand tweede en een wondertje lijkt nodig om de titel naar Schiedam te brengen.

PPSC gaf uit bij Maense goed tegenpartij, maar stond na een 1-0 ruststand en een gelijkmaker kort na rust, op zeker moment toch met 3-1 achter. De Schiedammers kregen echter loon naar werken met de late gelijkmaker: 3-3.

Voor Maense betekende het gelijkspel de bijna zekere plaatsing voor de nacompetitie. PPSC en Excelsior'20 staan gelijk op de plaatsen 5 en 6 en moeten nog een achterstand op het winnende Blijdorp goedmaken.

Kethel Spaland speelde in de Derde Klasse C vanmiddag met 2-2 verdienstelijk gelijk tegen kampioen VFC: 2-2. De Vlaardingers kwamen in de eerste helft op voorsprong, na rust kwamen de Schiedammers terug; de 2-1 viel vijf minuten voor tijd. Het bleek niet voldoende voor de overwinning. Al ruim in blessuretijd maakte VFC gelijk. Zodoende moesten de Vlaardingers pas het achtste en negende verliespunt op het sportdak achterlaten.

HBSS won uit bij nummer laatst Vlotbrug met 0-6. Het team van Harga staat nu derde, Kethel Spaland zesde.