Agenda

Woensdag 13 juni

13-06-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op woensdag 13 juni onder meer:

De Grote Kennisquiz

Vanaf acht uur vanavond in jeneverie 't Spul: vijftien meerkeuze vragen en tien open vragen voor ieder deelnemend team. Vandaag veel over 'de zomer'. Voor aanvang kan er gezamenlijk gegeten worden - wel even aangeven.

Stripboeken

Een deel van de uitgebreide stripboekencollectie van burgemeester Cor Lamers is te zien in de Korenbeurs.De helden van de burgemeester zijn: Asterix & Obelix, Kuifje en Agent 327. Naast deze tentoonstelling is er ook een expositie met ingelijste striptekeningen te zien.

Wenneker Cinema

15.00 uur: Amori Fragili

CJV Jeugdclub

Voor kinderen die het leuk vinden om te knutselen, te plakken, te knippen en gewoon in het algemeen te spelen en lekker gek te doen: de CJV Jeugdclub, bedoeld voor kinderen uit groep 4 tot en met 8.
Vanaf half twee. Kosten: 1,50 euro voor leden per keer. Niet-leden betalen 2 euro.

Frankeland

Edith Adema exposeert haar schilderijen.

Granny's Finest

Breien in Drie Maasstede. Van twee tot half vier.

De Wissel

Handwerkgroep Het Schaap is actief, tussen twee en vier. Dan valt ook de expositie 'De oude dame en de oude meesters' te zien. Mevrouw Wil IJlstra (95 jaar oud) toont haar werk, geïnspireerd op de oude meesters, zoals Vermeer en Modigliani.

White Wall

Het White Wallproject is een sociaal kunstwerk in het Prinses Beatrixpark. Het wil een 'unieke, culturele ervaring bieden' aan deelnemers, en dat kan iedere inwoners van de Waterwegsteden zijn. Het project wil letterlijk komen tot een muur, die van wit kleur en vorm krijgt, door de handen van de bevolking. Ieder is vrij om zijn of haar bijdrage te leveren en in vrije expressie te schilderen op de nog beschikbare panelen in het park.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Op Papier. Tentoonstelling van werken uit de museumcollectie van werken op papier. Ze toont de mogelijkheden van het werken op papier. Sommige tekeningen maken ‘het spontane gebaar van de kunstenaar’ goed zichtbaar, in expressieve lijnen en dito kleurgebruik. In andere werken vormen de meest elementaire beeldelementen – vorm, lijn en kleur – het uitgangspunt. Weer andere werken laten zien hoe kunstenaars nadenken over gebeurtenissen binnen hun leven en de samenleving.

Edgard Tytgat wordt ook de Vlaamse Chagall genoemd. Hij vertelt kleine verhalen in verf vol fantasie, absurditeit en humor. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn persoonlijke leven met zijn vrouw Maria als muze. Zo'n zestig jaar na de dood van Edgard Tytgat (1879 - 1957) komt het universum van deze ‘Chagall van Vlaanderen’ weer tot leven. Met frivole schilderijen en werk over de bitterzoete kant van het leven. Nog niet eerder was zijn werk op zo'n grote schaal in Nederland te zien.

Het museum is van elf tot vijf geopend.

Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date