Agenda

Zaterdag 10 november

10-11-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op zaterdag 10 november onder meer:

Harpe Davids

Najaarsconcert in het Wennekerpand met medewerking van Big Band Cross Over. Aanvang acht uur.

Theater aan de Schie

20.15 uur: Racoon - Look Ahead and See the Distance

Schiedam Covert

Twee coverbands brengen een avond vol muzikale tophits in de Grote Kerk. Het gaat om Proost! en 'The Guilty Six'. Vanaf zeven uur.

Cookeloere

Kookworkshop met Lian: Indonesisch. De workshop is onderdeel van het project 'Cookeloere in Nieuwland'. Koken in diverse (kleine) keukens in Nieuwland. Deelname is gratis en het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden kan bij E: anne@cookeloere.nl. van een tot zes.

De Graauwe Hengst

22.00 uur: Boris vd Lek en Egon Verhoeven band

Wenneker Cinema

20.30 uur: figlia mia

Inloopconcert

Vanaf drie uur in de Grote of Sint-Janskerk het inloopconcert met Gelske van der Duin en Yolande van den Berg. Hun programma heet: 'Een muzikale reis door Zuid-Afrika', met zang en piano.

The Ultimate Dream

Joop Polder toont zijn werk bij Art Gallery Voûte. Van twaalf tot zes aan de Grote Markt.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie.

De geplande coBrA Camping in het museum gaat niet door; er was te weinig belangstelling voor.

Grote overzichtstentoonstelling van het kleurrijke werk van waarmee Corneille (1922 - 2010). Te zien samen met zijn inspiratiebronnen. Op die manier neemt de presentatie je mee in zijn wereld, het universum van deze belangrijke naoorlogse kunstenaar.

Sinds 2009 stuurt Gijs Assmann zijn geliefde elke dag dat ze niet samen zijn per post een kaart of collage: een geknipte en geplakte afbeelding op A4-formaat die hij op de achterzijde beschrijft. Daarmee vertelt hij haar steeds opnieuw dat hij van haar houdt en waarom. Al die ruim duizend liefdesbetuigingen laat hij van 13 oktober tot en met 3 februari 2019 in chronologische volgorde zien in het Stedelijk Museum Schiedam. 'voor H.' is een intiem en tegelijkertijd megalomaan project. Het heeft te maken met de tijd waarin veel mensen hun dagelijks leven delen via de sociale media.

Het museum is van elf tot vijf geopend.