Categorieën

Service

Joyriding onderwerp van gesprek

Joyriding onderwerp van gesprek
112

Joyriding onderwerp van gesprek

  • Redactie
  • 22-08-2015
  • 112
Joyriding onderwerp van gesprek

Foto: Politie Schiedam

SCHIEDAM - In Schiedam wordt druk gediscussieerd over de jongens die vannacht in een BMW aan het joyriden gingen en na een achtervolging eindigden in een plantsoen. Angelique Westerholt herinnert zich een dodelijk ongeval met een onbevoegde tiener achter het stuur in een auto. "Neem deze twee eens mee vijfhonderd meter verderop; daar staat nog steeds een bordje. Eenzelfde geval, alleen is de tiener daar tegen een boom geknald en overleden. Het was ongeveer negen jaar geleden, op moederdag", zo weet Westerholt.

Vanmorgen vroeg werden een vijftienjarige bestuurder en zijn passagier aangehouden nadat een achtervolging door Schiedam-Noord eindigde in de groenstrook van de Ary Koplaan. De jongens bleken stiekem de BMW van een broer te hebben meegenomen. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Richard van der Haven is niet onder de indruk van het procesverbaal dat de jongens aan hun broek krijgen. "Dat is een lachtertje. Worden ze twee middagen bij bureau Halt uitgenodigd. Kunnen ze daar verder opscheppen over dit feit." Van der Haven stelt te hopen dat ze' veel schade hebben gereden aan de BMW van de broer - want dan hebben zij een heel goed weekend.'

Van der Haven en Westerholt geven hun mening op de site Facebook. Lex Storm doet dat ook. Hij vraagt zich af of het niet hoog tijd wordt om in Nederland
" strafpunten voor het rijbewijs te geven. "Ook al heb je geen rijbewijs. In dit geval: vijf punten, wat inhoudt dat je het rijbewijs dan ook niet kan behalen. Zo doen ze het in Engeland ook."
Wijktoezichthouder Leon Verzijden stelt te gaan bekijken of de schade aan het gazon op de jongens kan worden verhaald.