Man zwaargewond na steekpartij, twee arrestaties

22-07-2018 112 Redactie

Foto's: FlashphotoNL


SCHIEDAM - In een complex met tijdelijke woonruimtes aan het Nieuwlandplein heeft vannacht een steekpartij plaatsgevonden. Een man raakte daarbij zwaargewond.

De politie wist twee personen, 27 en 36 jaar oud en van Letse afkomst, aan te houden op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij. De politie was na de melding rond half vier, in groten getale aanwezig. Een ambulance en het mobiel medisch team verleenden assistentie. De gewonde had veel bloed had verloren; hij had een wond, vermoedelijk een steekwond, in de nek.

De recherche en de forensische opsporingsdienst zijn een groot onderzoek gestart. Getuigen vertelden dat er eerder die nacht amok was gemaakt door twee bewoners. Ze zouden ook een vrouw mishandeld hebben. De politie was daarvoor niet gebeld.

Het is volgens de politie nog niet zeker dat de twee mannen verantwoordelijk zijn voor de verwondingen van de derde man. "Andere mogelijkheden die de verwondingen kunnen verklaren, worden onderzocht", aldus de politie. "Bijvoorbeeld dat de man dit zichzelf heeft aangedaan." De politie hoopt dat de gezondheidstoestand van de gewonde man het toelaat om hem vandaag te kunnen horen. Zijn identiteit is nog niet officieel vastgesteld.

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing aangepast.

Bekijk de foto'sGerelateerd