Alles is vandaag anders in Vlietlandziekenhuis

27-10-2016 Gezond Redactie

SCHIEDAM - In Franciscus Gasthuis & Vlietland geldt vandaag en morgen een bijzonder regime. De dienstverlening is aangepast vanwege de overstap op een nieuw ziekenhuisinformatiesysteem, waarin opgenomen een patiëntendossier.

Zie hier een uitgebreid artikel over de automatiseringsslag die het ziekenhuis maakt.

Tot morgenmiddag een uur zijn de poliklinieken van Franciscus Vlietland (Schiedam) en Franciscus Gasthuis (Rotterdam) gesloten. Er kunnen geen afspraken worden gemaakt of verzet. De bloedafnamepunten, ook buiten de ziekenhuislocaties, zijn gesloten. Patiënten kunnen morgen na een uur weer bloedprikken in Franciscus Vlietland en het Gasthuis. De poliklinieklocaties in Berkel en Rodenrijs, Maassluis en Hoogvliet zijn vandaag en morgen de hele dag gesloten.

De acute zorgverlening blijft wel beschikbaar op de ziekenhuislocaties in Schiedam en Rotterdam. Alle spoedverwijzingen verlopen via de huisarts. Morgen, als het nieuwe systeem met de naam Hix draait, wordt de zorgverlening weer in stapjes aangeboden. "Patiënten kunnen te maken krijgen met langere wachttijden op de polikliniek en aan de telefoon", aldus het ziekenhuis.

 Gerelateerd