Bestuur Humanitas NWN versterkt

15-02-2018 Gezond Advertentie

SCHIEDAM - Per januari 2018 vertrok bestuurslid Marc Damen bij Humanitas Nieuwe Waterweg Noord. De ex-directeur van diergaarde Blijdorp kon het vrijwilligerswerk voor Humanitas helaas niet meer combineren met zijn nieuwe werkplek binnen de Zonnebloem, waar hij sinds september 2017 directeur is.

Na het vertrek van deze zeer gewaardeerde collega ging het bestuur op zoek naar vervanging en plaatste een advertentie in de lokale huis-aan-huisbladen en op diverse websites. De reacties kwamen al snel en waren overweldigend. Maar liefst vijftien mensen reageerden op de vrijgekomen functie. Door dit 'luxe' probleem kon het bestuur worden aangevuld met vier nieuwe leden: Joke Gaasbeek, Ron van der Hoeven, Cees van Oosterom en Cees Vollebregt). Daarmee is er inmiddels sprake van een voltallig bestuur van negen personen.

Voorzitter Harry Fleuren is heel blij met de nieuwe aanwas. “Op dit moment houdt onze afdeling zich alleen nog bezig met Schuldhulpverlening en Thuisadministratie. Nu wij compleet zijn kunnen wij ons werkgebied uitbreiden naar andere plaatsen binnen de regio. Daarnaast kunnen wij ons nu ook gaan richten op andere activiteiten binnen de vijf andere thema's van Humanitas: Eenzaamheid, Verlies, Opvoeden, Opgroeien en Detentie.”

Alle sollicitanten die niet in aanmerking kwamen voor een bestuursfunctie is gevraagd of zij eventueel interesse hadden in een andere functie binnen de afdeling, bijvoorbeeld als coördinator. Harry: “Het zou zonde zijn als we zoveel kwaliteit moeten laten lopen. Wij kunnen deze mensen straks goed gebruiken bij het verwezenlijken van onze ambities!”


Gerelateerd