Categorieën

Service

Bibliotheek maakt gratis cursussen mogelijk

Bibliotheek maakt gratis cursussen mogelijk
Uit

Bibliotheek maakt gratis cursussen mogelijk

  • Redactie
  • 16-11-2016
  • Uit
Bibliotheek maakt gratis cursussen mogelijk

Niet alleen de groenste bibliotheek van Nederland, ook de koenste qua bevordering van bewustzijnsgroei

SCHIEDAM – Bibliotheek Schiedam schenkt al haar leden twee gratis online-cursussen. En wie er gebruik van maakt, krijgt als bonus elke maand een korte cursus cadeau, een jaar lang.
Het is mogelijk om op deze manier een vreemde taal te leren. Of je kunt een nieuwe hobby ontdekken. ,,Haal nog meer uit je lidmaatschap!’’ geeft de bibliotheek in de Korenbeurs aan al haar leden mee.
Het gaat om een pilot voor de duur van een jaar. Daarna is er een evaluatie en afhankelijk van het succes wordt bepaald of er een vervolg komt. Het lijkt zo te zijn dat de leden van de bibliotheek zelf alle invloed hebben op de voortzetting van het gratis cursusaanbod eind 2017. Dan moeten ze er nu wel optimaal gebruik van maken!
En waarom zouden de leden van Bibliotheek Schiedam het niet doen? Je kunt zomaar gratis wegwijs worden in een computerprogramma. Je kunt een cursus volgen in nieuwe media zonder ervoor te hoeven betalen. Hetzelfde geldt voor digitale cursussen over vrijetijdsbesteding, persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en opvoeding. En vooral de gratis taallessen zijn natuurlijk interessant. Je kunt kiezen uit dertig cursussen. Het kan allemaal in je eigen tempo en op elke tijd die jou uitkomt. Het enige dat je nodig hebt is internet.
 
Je kunt als lid van de bibliotheek ook nog gratis webinars volgen. Een webinar is een online-seminar ofwel een lezing, workshop, college, presentatie of andere vorm van kennisoverdracht via internet.
Waarom doet de Schiedamse bieb het? Ze wil een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van de Schiedammers. De bibliotheek stelt zich ten doel dat iedereen volwaardig en zelfstandig aan de samenleving deelneemt. Daarnaast wil de bibliotheek een (online-)plaats bieden aan ieder die wil ontspannen en een moment van rust zoekt om informatie tot zich te nemen.