Corona blijft in Schiedam dooretteren

19-08-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Corona blijft hardnekkig dooretteren in Schiedam. Volgens cijfers van de GGD Rotterdam-Rijnmond werd afgelopen week bij 82 mensen uit de stad Corona vastgesteld.

Dat waren acht besmettingen minder dan in de voorgaande week. Het aantal tests dat door de gezondheidsdienst werd afgenomen in de teststraten en bij mensen thuis liep ook terug, van 629 Schiedammers naar 506 stadgenoten afgelopen week.

Dat maakt als resultante een stijging van het percentage besmette mensen onder hen die zich laten testen, van 14,3 naar 16,2 procent.

In Schiedamse instellingen als het ziekenhuis en verpleeghuizen werden afgelopen week nog eens elf infecties vastgesteld.

Het RIVM meldt vandaag 21 nieuwe positieve Coronatests in Schiedam. Gisteren lag dat aantal op vijftien, eergisteren op vijf. Afgelopen week hoorden volgens de cijferaars precies honderd mensen dat zij het virus hadden opgelopen.  Een week geleden waren dat over de voorgaande week negentig mensen.

De honderd infecties afgelopen week staan gelijk aan 126 per 100.000 inwoners. Dat cijfer is in Vlaardingen 117, in Midden-Delfland 67, in Delft 99 en in Rotterdam 143. Het Gelderse Brummen lijkt met 215 de grootste infectiehaard van het land momenteel, relatief. Want in Amsterdam gaat het met 171 besmettingen per 100.000 inwoners ook niet goed, en daar betreft het natuurlijk veel meer mensen. 

Landelijk worden vandaag 2524 nieuwe besmettingen gemeld, een aantal dat zo ongeveer het gemiddelde is van de afgelopen twee weken.Gerelateerd