Daling aantal besmette Schiedammers

08-04-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM – Het aantal Schiedammers dat afgelopen week slecht, want ‘positief’ bericht van de GGD kreeg, is aanzienlijk lager dan dat van een week eerder. 263 Stadgenoten leerden in de week tot en met zondag zodoende dat ze besmet zijn met het Coronavirus, tegen 319 een week eerder.

Die teruggang valt voor een deel te verklaren uit het feit dat minder mensen een test lieten doen, op de Fokkerstraat of in een van de andere centra van de GGD. Vorige week meldden zich 2001 Schiedammers voor een test, tegen 2577 de week ervoor.

Nu is het altijd de vraag of minder mensen zich voor een test melden omdat er minder zijn met klachten, of om andere redenen – zoals het slechte weer of vrije dagen. Uit de stijging van het percentage positieve tests op het geheel (van 12,4 naar 13,1 procent) valt in ieder geval op te maken dat het aantal afgelegde tests relatief harder daalde dan het aantal besmettingen.

Ter nuancering van het beeld moet gezegd dat in de week voor afgelopen week het aantal tests en besmettingen op het hoogste niveau van het lopende kalenderjaar lagen. Zo werden er in de eerste volle week van dit jaar 909 tests afgelegd, met 123 geconstateerde infecties tot gevolg, fors minder dus dan afgelopen weken.

Het verschil tussen het aantal besmettingen die bleken via tests bij de GGD en het totaal aan geregistreerde infecties is afgelopen week maar vier. Dat betekent dat er in instellingen voor ouderen en gehandicapten en in ziekenhuizen amper nog besmettingen worden vastgesteld.Gerelateerd