Franciscusdirecteur: 'Tinder-app' om personeel en ziekenhuizen te koppelen'

28-03-2019 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Marjolein Tasche, bestuurder van het Franciscus Gasthuis & Vlietland, pleit voor een 'tinder-app' om ziekenhuizen en medisch personeel elkaar makkelijker te laten vinden.

Het Franciscus Gasthuis & Vlietland kampt - zoals veel ziekenhuizen - met een groot personeelstekort van met name verplegenden op de Spoedeisende Hulp, de Intensive Care en in de operatiekamers. Nogal wat verplegers en verpleegsters hebben in de afgelopen jaren de omstandigheden naar hun hand weten te zetten door zich als zelfstandigen te vestigen. ‘De matching tussen ziekenhuis en zzp'ers moet beter’, zegt Tasche in een interview met het blad Zorgvisie, dat morgen verschijnt. Een computerapplicatie zou de vindbaarheid van personeel en de vraag naar medewerkers moeten verbeteren.

Een ander belangrijk middel om de personeeltekorten te lijf te gaan is volgens de ziekenhuisbestuurder het opleiden van de 'eigen mensen'. Ook het verminderen van de uitstroom is een wapen in het steeds grotere tekort aan mensen aan het bed. "We willen ze een fijne werkplek bieden, zodat mensen willen blijven. We bieden loopbaanbegeleiding, generatiebeleid en een programma rond vitaliteit en mindfulness", aldus Tasche in Zorgvisie.Gerelateerd