Loep tiende schooljudo-school in Nederland

02-11-2016 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Basisschool Loep is de tiende Schooljudo-school in Nederland. De Groenoordse school doet ook de komende vijf jaar aan schooljudo.

In de lessen, verzorgt door John van Eerdenburg, maken de leerlingen kennis met judo. Maar met de schooljudo ambieert de school meer: het wil de leerlingen ook op het pad zetten van een verdere ontwikkeling op sociaal-emotioneel en motorisch gebied.

Schooljudo draait om zeven waarden: respect voor alles en iedereen. elkaar vertrouwen geven, beheersing, incasseren en weerbaar zijn. Verder draait het om samenwerken  - dat brengt plezier. Handel je volgens deze waarden, dan creëer je een veilige omgeving, waar iedereen zich goed voelt. Iedere les staat er een waarde centraal, waarbij plezier de overkoepelende waarde is. Daarom heten de gediplomeerde judoleraren als Van Eerdenburg Entertrainers: ze trainen en ze entertainen. Zij geloven sterk in leerplezier door stoeien. Kinderen leren tijdens de judolessen ook veilig vallen. Belangrijk in het verdere leven.

Dit jaar doet Loep voor het tweede jaar mee aan schooljudo. De school heeft nu besloten de komende jaren door te gaan met schooljudo. De school stelt daarmee te kiezen voor  een programma dat bewegen, opvoeden en sociaal-emotioneel ontwikkelen combineert. Scholen die zich vijf jaar committeren aan schooljudo en aan de waarden waar dat voor staat, mogen zich Schooljudo-school noemen. Dat wordt aanstaande vrijdag feestelijk gevierd.

Gerelateerd