Vier keer Kunst van Vrede

20-09-2017 Gezond Redactie

Kunst van vrede maakt deel uit van het programma van de Vredesweek

SCHIEDAM - Kunst van Vrede. Zo heet het project waarin nieuwe Schiedammers, gevlucht uit oorlogslanden, onder begeleiding van gevluchte kunstenaars, vier grote schilderijen gaan maken over hun belevenis van vrede.

Het project vindt plaats in de ruimte van JB12, de Schiedamse vluchtelingenopvang aan de Johan Braakensiekstraat. Het wordt georganiseerd door de werkgroep Vredesweek, samen met Vluchtelingenwerk en de stichting Zona Franca.

Vrede is niet vanzelfsprekend, zegt de organisatie van de Vredesweek, die deze week wordt gehouden. "De beelden van vluchtelingen, oorlog en groeiende polarisatie in ons eigen land, onderstrepen het belang dat we ons moeten inzetten voor vrede."Deze week is daarom een goed moment om samen in actie te komen, bijvoorbeeld bij een van de zeven programma-onderdelen die er zijn in Schiedam. De week wordt zondag afgesloten met een oecumenische dienst in de Jacobuskerk.

Het project ‘Kunst van Vrede’ wil nieuwe Schiedammers ruimte bieden om hun interpretatie van vrede te laten zien, op het schilderdoek. Vier grote schilderijen met beelden van vrede zoals ze gedroomd, bedacht en gezien worden door mensen die gevlucht zijn uit de oorlog moet het resultaat worden. Na de afronding zullen ze aan de stad worden aangeboden.

Het tekenen en schilderen gebeurt dezer dagen met de begeleidende kunstenaars Mosab Anzo uit Syrië, Houman Esmail Nia uit Iran en Juan Heinsohn uit Chili. Morgen is er gelegenheid om het werk in wording te zien, en kennis te maken met de kunstenaars. Dat kan vanaf drie uur in JB12.


Gerelateerd