Bram Ladage ziet Abraham en trakteert

06-04-2017 Nieuws Redactie

De familie Ladage; foto: Bram Ladage

CAPELLE  AAN DEN IJSSEL - Bram Ladage is vijftig geworden en trakteert. Het bedrijf, beroemd om zijn patatten dan toch.

Wat ooit begon als stoute jongensdroom, heeft vijftig jaar later geresulteerd in een heus patatimperium. Maandag aanstaande viert de frietkoning zijn gouden jubileum en doet dit op gulle wijze. Hij deelt goedgevulde zakken échte patat. Hoe het werkt? Heel simpel. Wie jarig is kan dit jaar bij Bram op vertoon van een identiteitsbewijs een zak patat naar keuze komen halen.

Frietkoning Bram Ladage is trots op zijn jubileum. Hij vertelt: “Op 10 april 1967 ben ik officieel gestart met een eigen kraam op de Rotterdamse markt. Ik weet nog goed dat in die periode de eerste fabrieksfrites in opkomst was, maar wij deden toen al ons eigen ding: goed gevulde zakken verse patat en aandacht voor je publiek. Dat was en is eigenlijk nog steeds het belangrijkste.” Voor veel Rotterdammers staat Bram Ladage anno 2017 exemplarisch voor een Rotterdamse cultuur.

Reden achter het succes van de blauwgeruite puntzakken patat? De aardappel, die maakt het verschil, aldus Ladage. Deze dagverse aardappels worden vervolgens bij Bram Ladage gebakken in honderd procent plantaardige sojaolie. 

Bram Ladage telt momenteel meer dan dertig verkooppunten in Nederland. Ook in het Hof van Spaland en op de Koemarkt is een kraam te vinden.

Gerelateerd
Reacties